• Mijn account
  • (X)Inloggen

   Ik ben al klant bij Bas Bastiaans

   Voer je e-mailadres en wachtwoord hier in om in te loggen op de website:

   Wachtwoord vergeten?

   Nog geen klant bij Bas Bastiaans?

   • Eerdere bestellingen bekijken
   • Automatisch verstuurgegevens ophalen
   • Track je bestelling
   Nieuw bij Bas Bastiaans

GRATIS VERZENDING VANAF € 50,00

Je bent hier:

Schmetz machine naalden

Wij verkopen Machine naalden van Schmetz, hier hebben wij een ruim assortiment in, of u nu een machine naald zoekt om spijkerstof te naaien, of om zijdestof te stikken, of u zoekt een tweeling naald voor een mooiere afwerking. met de juiste naald voor u naaimachine voor het stofje die u wilt stikken, maakt u de mooiste creaties, dus niet vergeten de juiste naald is zeer belangrijk, hieronder de pagina vind u beschrijvingen van de juiste naald.

product beschrijving voor het kiezen van een juiste Schmetz naald

Voor elk werk en materiaal is er de juiste schmetz naald, hieronder vind u een eenvoudige schmetz naalden keuze advies. Uw schmetz naaimachinenaalden ABC.

Voor katoen, linnen, flanel, synthetische stoffen en jersey kunt u een normale universal schmetz naald gebruiken. Dikte 60en 70 voor dunne stoffen met dun garen. Dikte 80 en 90 voor normale tot middeldikke stoffen in combinatie met normaal 'alles naaigaren'. Dikte 100 en hoger voor dikke stoffen met dik garen (doorstikgaren of extra sterk garen).

Voor jeans / denim, canvas, tafelzeil, plastcfolie, rubber, kunstleder
is er de schmetz jeansnaald met een scherpe punt. Dikte 80 voor dunne jeans (blouse) in combinatie met gewoon 'alles naaigaren'. Dikte 90 voor soepele jeans. Dikte 100 en hoger voor zware en dikke jeans met dik doorstikgaren of extra sterk garen.

Voor tricot, gebreide stof, joggingstof, zijdejersey, lycra, trevira etc.
is er de schmetz stretchnaald met een extra afgeronde punt en speciaal naaldoog. Dikte 65 stretch met dun garen voor zeer dunne elastische stoffen zoals een fijne jersey. Dikte 75 stretch voor zomer tricot en rekbare sportkleding in combinatie met gewoon 'alles naaigaren'. Dikte 90 stretch voor wat stevigere elastische stoffen zoals joggingstof, trevira en dik gebreid materiaal in combinatie met gewoon 'alles naaigaren'.

Voor zéér elastisch en dunne stof voor sportkleding

is er de schmetz HAx1SP naald ontwikkeld. Deze naald is tevens geschikt voor stug en glad materiaal waar veel machines steken op overslaan . Dikte 75 voor dun materiaal en dikte 90 voor middeldik materiaal.

Voor dubbel stiksel in elastische stoffen
is er de schmetz stretch tweelingnaald in 2,5 mm breed en 4,0 mm breed.

Voor leer/ leder, nappa, suède en kunstleder, bont
is er de schmetz leernaald. Een leernaald nooit voor textiel gebruiken omdat er een mespunt aanzit! Dikte 70 en 80 voor dun leer. Dikte 90 en hoger voor dikker leer.

Voor leer in combinatie met stof
adviseren wij u om een HAx1SP naald dikte 90 te gebruiken. Indien u een leernaald in combinatie met stof gebruikt, wordt door de mespunt van de leernaald uw stof stuk gesneden wat een zwak en lelijk resultaat zal geven. (Niet geschikt voor dik en stug leer, probeer als alternatief een jeans naald dikte 100. Controleer eerst of de naaimachine geen steken overslaat!!)


Voor zéér dunne waterafstotende stof (regenkleding), micovezel, zijde
is er de schmetz microtexnaald. Dikte 60 voor de aller dunste materialen met extra dun garen. Dikte 70 en 80 voor middel en voor de zwaardere stoffen dikte 90.

Voor borduurwerk met ingebouwde steken op de naaimachine of met een borduurmodule
zijn er twee verschillende schmetz borduurnaalden. Voor normale borduursteken met de naaimachine in combinatie met borduurgaren kunt u de gewone borduurnaald gebruiken. Speciaal voor grote motieven met een computergestuurde borduurnaaimachine is er de schmetz gold borduurnaald, deze naald is gemaakt van titanium en gaat hierdoor tot wel 5x zo lang mee. Schmetz gold naalden breken ook minder snel het bovengaren.

Voor metallic,- of lint garen
is er de schmetz metallicnaald, door het extra lange oog kan het garen beter passeren zonder te beschadigen.

Voor siernaden en naaien met meerdere garens in één naaldoog
is er de schmetz topstitchnaald.

Voor quiltwerk en patchwork
is er de schmetz quiltnaald. Door de diepere lange groef zullen er geen pluisjes omhoog komen van de vulstof.

Voor open borduurwerk of ajourwerk
is er de schmetz wing/ajournaald.

Voor borduren of (quilt) meanderen uit de vrije hand
is er een speciale schmetz veernaald (ook wel spring naald). De veer neemt de functie van de naaivoet over, u werkt zonder naaivoetje! Het zicht op het naaiwerk is bij deze naald een stuk beter als bij gebruik van een stopvoetje.

Voor slechtziende is er de open-oog ofwel de handycapnaald
deze schmetz handycapnaald heeft een dun sleufje aan de zijkant van het naaldoog zitten waar u de draad in kunt trekken. Deze naald is wel een stuk zwakker als een gewone naald en wij adviseren om niet te snel en niet te dikke stoffen te naaien.